• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

De regio Vlaams Brabant (op te delen in de streken ‘Groene Gordel’ en ‘Hageland’) verrast u met een heuvelachtige landschap, met glooiende akkers, weiden, bos, boom- en wijngaarden. Verder treft u hier charmante dorpjes, kastelen en natuurlijk de gezellige, historische studentenstad Leuven. Bezienswaardig is hier het 15e-eeuwse gotische stadhuis, dat tot één van de mooiste stadhuizen van België en zelfs Europa behoort. Neem ook eens een kijkje in het Begijnhof of ga gewoon relaxen op een terrasje op de Grote Markt.

Bourgondisch genieten kunt u zeker in deze streek, een aantal bekende bieren komen hier vandaan: Stella Artois, Hoegaarden, Grimbergen, Lambiek, Geuze of Kriek. Probeer ook eens de frisse witte wijn uit Hageland bij een streekgerecht als Brussels lof of asperges.

Brabant biedt voldoende mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Het Hageland, de fruitstreek, kenmerkt zich door boom- en wijngaarden en in de lente kunt u hier genieten van de bloesem! Maak ook eens een tussenstop in dorpjes als Diest, Zoutleeuw of Tienen. In de heuvelachtige Groene Gordel wandelt of fietst u langs bossen, weiden en kastelen. Tussen Leuven en Brussel is een bewegwijzerd fietsroutenetwerk van 300 km. uitgezet. Op veel plaatsen in Vlaams Brabant zijn ook wandelroutes uitgestippeld. In en rondom het Zoniënwoud alleen al zijn 9 wandelingen uitgestippeld.

Tot slot kunt u met de kinderen terecht bij één van de 'Provinciedomeinen': Halve Maan, Het Vinne, Huizingen en Kessel-Lo.

 • De historische studentenstad Leuven. Bezienswaardig: het 15e-eeuwse gotische stadhuis, dat tot één van de mooiste stadhuizen van België en zelfs Europa behoort. Ook de moeite waard het begijnhof en de universiteitsbibliotheek (bezoek op afspraak).
 • Eén van de abdijen: Averbode, Affligem, of de norbertijnenabdij in Grimbergen. Hier wordt het bekende abdijbier Grimbergen gebrouwen.
 • De basiliek van Scherpenheuvel.
 • In suikerstadje Tienen kunt u het suikermuseum bezoeken.
 • Het historische dorp Hoegaarden. Een bezoek aan de brouwerij van het gelijknamige Hoegaardenbier kunt u hier niet overslaan.
 • Er zijn veel kastelen in deze regio, een aantal ervan zijn te bezoeken: Kasteel Van Beersel (een middeleeuwse burcht), Kasteel Van Gaasbeek en kasteel Van Horst.
 • Het Afrika Museum in Tervuren is gelokaliseerd in een paleis, compleet met Franse tuinen.
 • Ook leuk: een boottochtje op het Zeekanaal, het Brussel-Charleroi kanaal en het Leuven-Mechelen kanaal.
<Terug naar alle landen

België:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie