• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Een streek die voor iedereen iets te bieden heeft: van strandliefhebbers tot cultuurminnaars, van rustzoekers tot uitgaanstypes.

Hier vindt u zowel badplaatsen met een bruisend uitgaansleven als rustige familiestrandjes. In het mooie groene achterland vindt u lieflijke dorpjes en talrijke wandel- en fietsroutes. En vergeet niet de prachtige historische steden als Brugge en Kortrijk. Gezelligheid, genieten en cultuur in één.

Aan de Belgische kust vindt u brede stranden, boulevards, festivals, restaurants en casino’s en 13 badplaatsen, van het chique Knokke-Heist en nostalgische De Haan, tot het levendige Blankenberge. Voor de kinderen zijn er diverse attracties, zoals Plopsaland en Boudewijnpark. En bij slecht weer duikt u een musea in, zoals het Abdijmuseum, in Ten Duinen. Een leuke manier om de Belgische kust te ontdekken, is (een gedeelte van) de Kustfietsroute te fietsen. Deze route loopt van De Panne tot Knokke-Heist en is 86 km. Of u neemt de Kusttram. Deze loopt langs alle badplaatsen, tussen De Panne en Knokke-Heist. Vergeet niet het unieke natuurreservaat Het Zwin te bezoeken.

Het ‘achterland’ bestaat uit het Brugse Ommeland en de Westhoek. Groen, landelijk, met polders, charmante dorpen en historisch stadjes, zoals Damme, Diksmuide, Veurne, Ieper, Tielt en Torhout. Ideaal om tot rust te komen en om per fiets te verkennen. En ook de kust is niet ver weg!

De Westhoek is ook wel bekend als de Flanders Field Country, het was één van de slagvelden in de 1e Wereldoorlog. U vindt hier dan ook nog veel monumenten die herinneren aan die tijd, zoals de vele militaire begraafplaatsen, en bijvoorbeeld de ‘Dodengang’ te Diksmuide. Er is zelfs een ‘In Flanders Fields’ autoroute. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het historische Ieper.

In het Brugse Ommeland ligt Brugge, het ‘Venetië van het Noorden’. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet van deze prachtige middeleeuwse stad en slenter door de oude straatjes, langs het romantische ‘Minnewater’, of maak een boottochtje over de grachten.

 • Een boottocht door de kanalen van Brugge, zo krijgt u een goed beeld van deze mooie historische stad.
 • Bierbrouwerij "De Halve Maan" in Brugge, brouwer op authentieke wijze van Straffe Hendrik bier.
 • De kuststrook is uitstekend geschikt voor allerlei activiteiten op watersportgebied. Maar is ook leuk voor een wandeling over de boulevard en het bezoeken van de talloze winkels.
 • Natuurreservaat Het Zwin.
 • Boudewijnpark Dolfinarium.
 • Pretpark Plopsaland (De Panne), echt een bezoekje waard!
 • Het maritieme themapark Seafront te Zeebrugge, over de zee in al haar facetten.
 • Sea Life marine park, in Blankenberge.
 • Een nieuwe attractie is Earth Explorer, in Oostende. Een interactieve attractie over de natuurelementen van de aarde.
 • De stad Ieper, met het marktplein met mooi panden. Hier ligt ook het Flanders Fields Museum, gevestigd in de Ieperse Lakenhallen.
<Terug naar alle landen

België:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie