• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Noord-Bohemen

Volop genieten van de natuur kunt u vanuit een vakantiehuis in Noord-Bohemen. Het landschap bestaat hier uit wijngaarden, bossen, bergen, heuvels, rivierdalen, zandsteenformaties (‘vulkaanlandschap’) en ravijnen. Voor cultuurliefhebbers zijn er de historische stadjes, kastelen, burchten en kloosters (zoals die van Osek en Doksany). Noord-Bohemen kent verschillende natuurgebieden; het Boheems Paradijs (Ceský ráj), Boheems Zwitserland (Ceské Svýcarsko) en het Isergebergte Jizerské hory .

Boheems Zwitserland

Ontdek het schilderachtige Nationaal Park Boheems Zwitserland. Een uniek gebied met zandsteenformaties langs de Elbe, diepe bergkloven, dalen, kronkelende beekjes, mooie panorama’s en her en der burchtruïnes. Het meest bijzondere natuurmonument van de regio is Pravčická brána, de grootste door de natuur gecreëerde rotsbrug van ons continent! Nog zo’n mooi gebeid is het Boheems Paradijs. Bergen en grillige rotsformaties, dennenbossen, kloven en romantische dalen.

Het Reuzengebergte

Het Nationaal Park Krkonoše, ofwel Reuzengebergte is het hoogste gebergte van Tsjechië, met als hoogste top de Sněžka (1602 meter). Dit gebergte is, naast Praag, één van de populairste toeristengebieden van Tsjechië dankzij de mooie bosrijke natuur en vele mogelijkheden voor sportieve activiteiten en wordt dan ook steeds meer ontdekt door Nederlanders. Populaire vakantieoorden zijn Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, Janské Láznĕ (tevens kuuroord), Vrchlabi en Harrachov (ook wel de toegangspoort tot het gebergte genoemd).

Bergwandelaars kunnen genieten van een netwerk van gemarkeerde routes, langs watervallen, beekjes, bergmeren, gletsjerdalen en uitzichtpunten. Ook kun je in de zomer vanuit verschillende vakantieoorden via een kabelbaan en stoeltjesliften naar de bergtoppen komen. Vanuit Janské Láznĕ gaat bijvoorbeeld een gondelbaan naar de bergtop "Cerna Hora" en vanuit Pec pod Sněžkou kunt u per stoeltjeslift naar de hoogste top de Sněžka.

Wandelaars, fietsers en bergbeklimmers komen dus in Noord-Bohemen en het Reuzengebergte goed aan hun trekken. Er is een uitgebreid netwerk van gemarkeerde wandel- en fietspaden. Zo ontdekt u op een actieve manier de regio! Watersportliefhebbers kunnen terecht bij het Máchameer (Máchovo jezero) en kanoën en raften kan op de rivier de Labe (Elbe). Genoeg te doen dus voor de actieve vakantieganger!

Noord-Bohemen:
 • Nationaal Park Boheems Zwitserland
 • De druipsteengrotten en ondergronds meer in Bozkov.
 • Sla zeker het rotscomplex van Adršpach, een prachtig natuurfenomeen van rotspilaren in bijzondere vormen. Hier vindt u ook meertjes met helder water en watervallen.
 • Het barokke Benedictijns Klooster van Broumov.
 • De ruïnes van het kasteel van Trosky, één van de meest bezochte kastelen van Tsjechië.
Reuzengebergte:
 • Vanuit toeristenplaats Harrachov kunt u een wandeltocht maken naar de Mumlava watervallen!
 • Een bezoek aan de Safari Zoo in Dvůr Králové, de belangrijkste Zoo van Tsjechië.
 • In Kuks bevindt zich een Barokcomplex van een kuuroord en een voormalig historisch ziekenhuis.
 • Špindlerův Mlýn en Harrachov hebben beiden een zomerbobsleebaan.
 • Bij Terezín is een vesting gebouwd, Theresienstadt, dat in de 19e eeuw gebruikt werd als gevangenis en later als concentratiekamp tijdens de 2e Wereldoorlog. De sporen hiervan zijn nog steeds zichtbaar en een bezoek aan dit complex laat dan ook een diepe indruk achter.
 • Janské Láznĕ: kuuroord met geneeskrachtige bronnen.
<Terug naar alle landen

Tsjechië:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie