• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Zuid-Bohemen is een geliefde vakantiestreek, met een gevarieerd landschap, mooie historische plaatsjes, kastelen, talloze meren en veel fiets- en wandelmogelijkheden. Hier bevindt zich het Nationaal Park Sumava (het Boheemse Woud), een park van grote ecologische waarde. Vanuit uw vakantiehuis in de Bohemen maakt u een uitstapjes door het landschap. Het landschap hier is ongerept, ruig en bergachtig, met bossen, heuvels, gletsjermeren (overblijfselen van de ijstijd), rivieren en veengebieden. Er is hier een netwerk van fiets- en wandelroutes en in de winter kunt u hier prima terecht voor een wintersportvakantie.

Waterliefhebbers kunnen terecht bij het Lipnomeer, het grootste (stuw)meer van Tsjechië en een toeristische trekpleister. Rondom het meer liggen zandstrandjes en gezellige vakantieplaatsjes en op het meer kunnen verschillende watersporten beoefend worden. Ook voor cultureel erfgoed kunt u in de regio Zuid-Bohemen terecht. U vindt hier prachtige historische stadjes, zoals Ceský Krumlov, Trebon en Ceské Budejovice, en een aantal romantische kastelen, zoals dat van Hluboká nad Vltavou, Èervená Lhota en Orlik.

 • Nationaal Park Sumava/het Boheemse Woud.
 • Het Lipnomeer, met veel watersportmogelijkheden.
 • Het historische stadje Ceský Krumlov. Een prachtig, romantisch stadje waarvan het historisch centrum met zijn Middeleeuwse gebouwen op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.
 • Het historische stadje Trebon, vol monumenten en tevens een kuurstadje. Ook de omgeving is de moeite waard.
 • Het stadje Ceské Budejovice is bekend om zijn Budweiser bier, maar ook hier is cultureel erfgoed bewaard gebleven. In het centrum vindt u een mooi marktplein, omringd met historische panden.
 • Eén van de sprookjesachtige kastelen, zoals dat van Hluboká nad Vltavou of Orlik.
 • Maak een tocht langs de rivier de Moldau, een uitstekende manier om Bohemen te ontdekken.
<Terug naar alle landen

Tsjechië:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie