• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Beiras strekt zich uit van de kust in het westen tot aan de bergen in het oosten en ligt tussen de regio’s Porto en Lissabon in. De regio is niet zo toeristisch, maar heeft een grote variëteit aan natuur, cultuur en historie. Het landschap is heuvelachtig tot bergachtig, met bossen, hier en daar wijngaarden en een mooie kust met afgelegen stranden. Een beroemde wijnstreek is de Dão, rondom Viseu.

In deze regio bevindt zich de grootste bergketen van het land, Serra da Estrela. In dit prachtige natuurpark wisselen bossen, bergbeekjes en -meertjes met helder water, rotsen en ravijnen zich af en er zijn verschillende wandelpaden uitgezet.

De geschiedenis van de regio ziet u terug in historische bezienswaardigheden, van Romeinse ruïnes tot Middeleeuwse stadjes en kastelen. Wat u zeker moet bezoeken is de historische studentenstad Coimbra. Deze hoofdstad van de regio is een bezoek waard, hier ligt de oudste universiteit van het land, met de prachtige barokke bibliotheek. Maak ook kennis met andere historische plaatsen zoals Viseu, Guarda (het hoogste stadje van Portugal), Monsanto, Folgosinho, Sortelha, Marialva of Castelo Mendo.

Aan de kust Costa de Prata vindt u mooi, langgerekte stranden, afgewisseld met baaien en rotskusten. Door de golven is de kust ook populair bij windsurfers. Een aantal badplaatsen, zoals Costa Nova, heeft nog zijn traditionele charme, door de typische gekleurde houten strandhuisjes. De populairste badplaats hier is Figueira da Foz. Bekijk hier de historische gebouwen, de haven en het elegante Palácio Sotto Mayor. Na een dagje strand of stadsbezoek kunt u vis eten in een restaurantje, een bezoek brengen aan het Casino of ’s-avonds van het nachtleven proeven. Andere geliefde badplaatsen zijn Mira, Nazaré of Barra.

Aveiro wordt wel gezien als één van de mooiste steden van Portugal en is ook wel bekend als het Venetië van Portugal, door de vele kanalen die door de stad heenlopen en de schilderachtige kleurige bootjes. Ook leuk is een bezoekje aan de drukke vismarkt. Door zijn ligging aan het water is Aveiro is ook een populaire plek voor de watersporters. Vanuit Aveiro kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken over de lagune van de Ria de Aveiro en genieten van de omgeving, maar u kunt ook zelf gaan zeilen.

Vlakbij Aveiro ligt het natuurreservaat São Jacinto Dune Nature Reserve. Hier ligt ook het strand São Jacinto, waar u kunt zwemmen in helderblauw water. Meer zuidelijk kunt u verschillende outdoor activiteiten beoefenen rondom de rivier de Mondego. Tussen Coimbra en Penecova bijvoorbeeld kan gekayakt worden op de rivier en veel bedrijven organiseren raften en canyoning.

 • Coimbra, de historische studentenstad met de prachtige universiteit.
 • In Conímbriga liggen de belangrijkste Romeinse overblijfselen van Portugal.
 • Het klooster van Batalha, Mosteiro da Batalha, een 14e-eeuws klooster dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat.
 • Bezoek ook één van de historische stadjes.
 • Aveiro, het Venetië van Portugal. Maak hier een boottochtje over de lagune.
<Terug naar alle landen

Portugal:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie