• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

De regio Balaton is een drukbezochte vakantieregio, door het bekende Balatonmeer, het grootste meer van Hongarije. Het leent zich uitstekend voor verschillende watersporten.

Er zijn mooie wandelingen te maken rondom het meer en ook loopt er een 220 km. lang een fietspad rondom het meer. Verder kunnen er paardrijtochten gemaakt worden in deze regio en rondvluchten boven het meer of ballonvaarten behoren tot de mogelijkheden.

Het zuiden van het Balatonmeer biedt de ideale vakantieplek, voor zon- en waterliefhebbers. De zuidelijke oevers zijn geliefd bij zowel gezinnen met jonge kinderen (door de zeer geleidelijk aflopende waterkant en het ondiepe water), maar ook ouderen en jongeren vermaken zich prima in de vele toeristenplaatsen aan de zuidelijke oevers van het meer. Siófok is de hoofdstad van dit gebied. Deze plaats heeft een speciaal gedeelte voor jongeren (vergelijkbaar met het Spaanse Salou).

De Bakony-bergen ten noorden van het Balatonmeer hebben meer te bieden qua cultuur en natuurschoon. Hier vindt u glooiende wijnhellingen, romantische valleien en diverse regionale parken die samen zijn ondergebracht in het Nationaal park Balaton Hooglanden.

Ook in deze regio is er een rijke wijntraditie. Ten noorden van het Balatonmeer liggen verschillende wijngebieden, waarvan die van Badacsony de bekendste is. In september kan men zelf de vele wijnoogstfeesten meevieren, die dan door het hele land gehouden worden.

 • Het grootste warmwatermeer van Europa Hévíz, met het geneeskrachtige water (ten noordwesten van het Balatonmeer).
 • Het beschermde schiereiland Tihany, met de benedictenabdij.
 • Slot Festetics in Keszthely, het 3e grootste kasteel van Hongarije.
 • In de Hemelvaartskerk van Sümeg zijn prachtige fresco's van Maulbertsch te bewonderen.
 • Uitstapjes naar de 'Koninginnestad' Veszprém en de historische stad Székesfehérvár.
 • Een bezoekje aan het door de Romeinen gestichte Pécs, waar u onder andere de vroeg-Christelijke grafkamers kunt bezichtigen (die sinds 2000 op de Unesco Werelderfgoedlijst staan).
<Terug naar alle landen

Hongarije:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie