• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Dit oostelijke gedeelte van Hongarije wordt ook wel de Grote Laagvlakte genoemd, wat weer onder te verdelen is in de Noordelijke en Zuidelijke Laagvlakte en het Tisza-meer. Het landschap kenmerkt zich door eindeloze grassteppen (poesta’s), maar ook bossen, bergen, rivieren en moeraslandschap, met hier en daar een plattelandsdorpje.

Wilt u actief bezig zijn, dan kunt u in deze regio paardrijden, fietsen, wandelen en watersporten op de rivieren of op het Tiszameer. Verder vindt u hier diverse thermaalbaden met geneeskrachtig water.

Op de Noordelijke Laagvlakte ligt Nationaal Park Hortobágy, het grootste nationaal park van Hongarije. Het park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en bestaat voor het grootste gedeelte uit de typische poesta’s (het is één van de grootste graspoesta's van Europa), maar ook moerasgebied en bossen. En onderweg komt u nog diverse herbergen tegen, waar u traditionele herdersgerechten kunt proberen. Ook vindt u hier bijzondere fauna, zoals de typische runderen, schapen en buffels. In Máta is de beroemde stoeterij van Hortobágy. Een Mekka voor reumapatiënten is het kuuroord Hajdúszoboszló en bij Nyíregyháza ligt het kuuroord/parkbad Sóstó, in een eikenbos.

Op de Zuidelijke Laagvlakte ligt Nationaal Park Kiskunság, waar wilde paarden over de poesta’s galopperen. De Bugac-poesta in dit park is zelfs aangewezen door Unesco beschermd natuurgebied. Op de Zuidelijke Laagvlakte ligt ook het stadje Gyula, met één van de mooiste thermaalbaden van Hongarije.

Het Tisza-meer, met zijn inhammen en stranden, biedt veel waterplezier aan de vakantieganger. U kunt hier zeilen, waterskiën, surfen, zwemmen en sportvissen. Populaire vakantieoorden aan het meer zijn Tiszafüred en Abádszalók. Bovendien ligt aan de oostelijke oever het Tiszavalki-bekken, een uniek vogelreservaat dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

 • Bezoek één van de nationale parken: Hortobágy, Kiskunság of Körös en verken het ongerepte poestagebied.
 • In Szarvas bevindt zich een grote botanische tuin, die een replica is van de tuin van het Weense Schloss Schönbrunn.
 • De oude handelsstad Kecskemét, met zijn prachtige Jugendstil gebouwen, waaronder het 'Bonte paleis' (Cifrapalota) en het mooie Kossuth-plein.
 • Het havenplaatsje Baja, aan de Donau. Het rijke handelsverleden is nog te zien aan de mooie gebouwen.
 • Ook leuk om te bezoeken: het wijndorpje Hajós, met 1200 wijnpershuizen.
 • Waterrecreatie aan het Tiszameer.
 • Kuren doet u in één van de vele thermaalbaden, zoals Hajdúszoboszló, Jászberény, Gyula en Tiszacsege.
 • Máriapócs is een bekende Grieks-katholieke bedevaartplaats.
<Terug naar alle landen

Hongarije:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie