• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

De Egeïsiche kust wordt gekenmerkt door azuurblauwe baaien met prachtige stranden met daar omheen olijfgaarden, rotsformaties en naaldwouden.

Dankzij pittoreske vissersplaatjes, veelzijdige vakantieoorden, prachtige natuurlandschappen en vele overblijfselen uit de oudheid maakt deze regio een lievelingsbestemming voor zowel de zonaanbidder, de natuurliefhebber, sportieveling als voor fotografen. Deze regio heeft een zeer gevarieerd aanbod aan cultuur, natuur, strand, gezellige badplaatsen en spectaculaire bezienswaardigheden.

Het toeristisch hart is Kusadasi. Letterlijk betekent Kusadasi het vogeleiland. Het is een moderne en drukbezochte badplaats aan de westkust en tevens een beroemde cruisehaven. Vooral in het havengebied vindt u een smeltkroes van culturen, boten en kraampjes waar van alles te koop is. Maar de oude bezienswaardigheden maken Kusadasi een bekende stad.

Een andere belangrijke plaats aan de Egeïsche kust is Bodrum. Hier vindt u het archeologisch museum en de middeleeuwse burcht. Gelegen aan een baai biedt deze stad vele duikmogelijkheden en kunt u per boot het Griekse eiland Kos bezoeken.

Een bezoek aan de Egeïsche zee zou niet compleet zijn als u de kalksteenterassen van Pamukkale en Efes niet heeft gezien. Efes dat beter bekend staat onder de naam Ephese, biedt vele overblijfselen die nog aan de tijd van de Griekse oudheid herinneren. Zoals de beroemde Celsus-bibliotheek.

Andere belangrijke badplaatsen zijn Dalaman, Marmaris, Fethiye en Izmir. Aan de Egeïsche kust is zoveel te doen en te bezoeken dat het te veel om op te noemen is. U moet dit gewoon zelf zien!

 • Het Archeologisch museum in Izmir, dit museum bezit een reeks prachtige beelden uit de Oudheid. Oa. De standbeelden van Poseidon en Demeter.
 • Een bezoek aan de historische ruïnes van Didyma, Milete en Priene.
 • Truva (Troje), de stad die wereldberoemd is geworden om ‘het paard van Troje’.
 • De immense Artemistempel in Efese.
 • De kalksteenterassen van Pamukkale.
 • De graftombes gehouwen in de rotsen van Caunos bij Fethiye.
<Terug naar alle landen

Turkije:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie