• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

De Turkse Rivièra, liggend aan de Middellandse zee, bevindt zich in het meest zuidelijke deel van de Turkse kuststrook. Hier waar de zon maar liefst 300 dagen per jaar schijnt, vindt u mooie stranden, gezellige steden met daaromheen pittoreske dorpjes en prachtige berglandschappen van het Taurusgebergte.

Bezoek de historische plaatsen van deze regio in een decor van dennenwouden, olijf- en citrusgaarden, voeg daarbij de gastvrijheid van de inwoners van dit land en uw verblijf in de Turkse Rivièra kan niet meer stuk!

Het meest belangrijkste toeristische centrum van Turkije en het hart van de Turkse Rivièra is de stad Antalya. Wanneer u Antalya gaat bezoeken, dan zult u uw ogen uitkijken. Struin over de romantische boulevard omgeven door palmbomen en bezoek de indrukwekkende zeehaven. Vergeet vooral niet een kijkje te nemen in Kaleiçi, het pittoreske oude stadsgedeelte, met zijn smalle steegjes en houten huizen die tegen de muren van de stad zijn aangebouwd. Het meest indrukwekkende schouwspel van de oude stad is het kasteel waar u een hoog uitzicht heeft over de stad vanuit twee richtingen.

Ook voor de avonturiers biedt de Turkse Rivièra tal van mogelijkheden. Zo worden er diverse rafting- en boottochten aangeboden door diverse natuurparken en langs indrukwekkende watervallen. Natuurliefhebbers moeten zeker de bekende kalksteenterrassen van Pamukkale en de watervallen van Kurºunlu, Manoygat en Düden bezoeken.

Waar de Turkse Riviera het allertrotst op is, is haar rijke cultuur erfgoed. Rond de stad Antalya kunt u gemakkelijk indrukwekkende schatten van de Turkse geschiedenis bezoeken. Zo vind u in Perge een oude opgegraven stad en kunt u door de oude stadspoorten wandelen. In Aspendos kunt u de best bewaarde Romeinse theater en een aquaduct bezoeken.

TIP: Een echte aanrader is de meerdaagse tocht naar het betoverend Cappadocië. En treed hier in de voetsporen van de Perzen en Alexander de Grote, die hier ooit eens de scepter zwaaiden.

 • Bezoek in Side de stadsmuur uit de 2e en 3e eeuw en amfitheater.
 • De Damlatas-druipsteengrotten in de omgeving van Alanya.
 • Het museum van Ataturk.
 • De grotten van Damlatas.
 • De watervallen van Kurºunlu en de Düden watervallen in de omgeving van Antalya.
<Terug naar alle landen

Turkije:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie