• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Op zo’n 1000 kilometer ten zuiden van het vaste land van Spanje, ten westen van Afrika liggen De Canarische eilanden: 7 eilanden van vulkanische oorsprong, ieder met z’n eigen karakter. Doordat het zeewater nooit onder de 18˚C. komt en de zon bijna altijd schijnt en de temperatuur (zelfs in winter) niet onder de 15 graden komt zijn deze eilanden het gehele jaar door goed te bezoeken!

Gran Canaria is, na Tenerife en Fuerteventura, het derde grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars, met maar liefst 32 beschermde natuurgebieden. Naast een kustlijn van 236 kilometer met witte stranden, heeft het eiland een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen, zoals vlaktes met woestijnzand, woeste bergen, rotsplateaus, groene akkers, vulkanen, beboste valleien en lavavelden.

Het eiland Lanzarote heeft een aparte charme. Aan de kust liggen kilometers lange stranden, terwijl het binnenland, wat grotendeels natuurreservaat is, doet denken aan een maanlandschap, door de vele vulkaankraters. Daar tussendoor ziet u af en toe een wit huisje en er zijn zelfs wijngaarden aangelegd, op een speciale manier. Op veel plaatsen kom je kunstwerken van kunstenaar César Manrique tegen, bijvoorbeeld los Jameos del Agua of de Jardin de Cactus. Zoekt u de gezelligheid op, dan biedt Lanzarote een breed aanbod voor iedereen. Voor jongeren die willen stappen in het bruisende Puerta del Carmen tot natuurliefhebbers met een voorliefde voor vulkanen.

Het groene eiland La Palma is één van de kleinere Canarische eilanden en een paradijs voor wandelaars. Massa toerisme zult u hier niet vinden, het is ideaal om van de rust en natuur te genieten. Het eiland staat vooral bekend om zijn vele wandelroutes door een landschap van bergen en vulkanen, soms met spectaculaire uitzichten. Er is zelfs een stukje tropisch regenwoud te vinden. Aan de kust vindt u tussen de kliffen baaitjes met zwarte (!) stranden. De bekendste toeristenplaatsen zijn Puerto Naos, Los Cancajos en Tazacorte.

Gran Canaria:
 • Bekijk de onderwaterwereld in een kleine onderzeeër.
 • Waterpretpark 'Aquasur'.
 • Een dromedarisritje door het Camel Safari Park.
Lanzarote:
 • Een must is een bezoek aan het vulkaanlandschap van Nationaal Park Timanfaya. Hier kunt u tevens een ritje maken op de rug van een dromedaris.
 • Jameos del Aqua, de grootste grot van het eiland en woonplaats van de unieke blinde albinokrab. De kunstenaar César Manrique heeft deze grot omgetoverd in een bijzondere locatie met auditorium, zwembad, tuin en restaurant. Een bezoekje waard.
 • De ambachtelijke zondagsmarkt in Costa Tequise.
<Terug naar alle landen

Spanje:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie