• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Menorca is het op één na grootste eiland van de Spaanse eilandengroep de Balearen, gelegen in de Middellandse Zee. De hoofdstad is Mahón en de internationale luchthaven van Menorca ligt hier +/- 5 km. onder. Dit prachtige eiland is echt het bezoeken waard! Vergeleken met de bekendere eilanden Ibiza en Mallorca is dit eiland nog relatief rustig. Geniet hier van zon, zee en mooie natuur!

Het eiland heeft meer dan 200 km. aan kustlijn, waar rotsklippen afgewisseld worden met mooie zand (of kiezel-)stranden en kleine baaien en inhammen (cala’s), aan een helderblauwe zee. Het eiland is trouwens een favoriete vakantiebestemming voor gezinnen met kleinere kinderen, door de langzaam aflopende stranden!

Natuurlijk Menorca: vakantie in een biosfeer-reservaat

Tijdens uw verblijf kunt u genieten van ongerepte natuur! Menorca is namelijk in 1993 door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat (Reserva de la Biosfera), door de (onderwater)grotten, ravijnen, moeras, lagunes en duinen, die habitat zijn van een bijzondere flora en fauna. Het meest beschermde deel van het eiland is het Natuurreservaat van s'Albufera d'Es Grau, Illa d'en Colom en Cap de Favàritx, aan de oostkant. s'Albufera d'Es Grau is zelfs een ‘Special Bird Protection Area’ (ZEPA).

Uitstapjes op Menorca

Natuurlijk zijn de stranden en de natuur al een uitstapje waard, maar Menorca heeft meer te bieden! Over het eiland verspreid vindt u interessante Megalitische monumenten, van 3 verschillende soorten; Talayots, Navetas en Taula’s. Eén van de meest karakteristieke monumenten uit de Bronstijd van Menorca is Naveta des Tudons (in de buurt van Ciutadella). Het hoogste punt van Menorca is de Monte Toro (354 meter). Hier op de top staat het klooster van de Heilige Maagd van Toro, ook een bezoekje waard! Verder ziet u verspreid over het eiland forten, zoals de toren van Fornells. Een aangename manier om kennis te maken met de kust en de verbogen inhammen, is een boottochtje!

Sportief Menorca

Natuurlijk kunt u op Menorca diverse watersporten beoefenen, in de grotere badplaatsen is van alles te huren. Voor golfers is er één golfbaan op het eiland, Son Parc Golf Club, aan de noordkust. En een goede manier om van de natuur te genieten is natuurlijk wandelen. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus elke wandelaar vindt wel een route van zijn gading. (Bijvoorbeeld de route Punta Nati - Cala Morell. Een route die de kustlijn volgt, over rotsachtig terrein en langs baaien).

 • Eén van de préhistorische monumenten, zoals de Ruines van Trepucó, de Naveta des Tudons, de Toren van Goumés of de Ruines van Talatí de Dalt.
 • Cales Coves, neolitische woningen die zijn uitgehakt in een rotswand.
 • Cova des Coloms, een indrukwekkende onderwatergrot en door haar afmetingen ook wel ‘De Kathedraal’ genoemd.
 • Het stadje Ciutadella, de 2e stad van Menorca. Neem een kijkje in de oude stadskern en de haven.
 • Ook in Mahón kun je de haven bezoeken en vind je historische gebouwen.
 • Een boottochtje langs de kust
<Terug naar alle landen

Spanje:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie