• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
    Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
  • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
    Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
  • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
    Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

De kust van Murcia, de Costa Cálida, die zich uitstrekt over 250 kilometer, is een ideale vakantiebestemming en met het milde klimaat ook in de winter erg aangenaam (+/- 18°C en maar liefst 315 zondagen per jaar.). Indrukwekkende kliffen en steile rotswanden worden hier afgewisseld met lange zandstranden en afgelegen baaitjes met helderblauw water. Met daartussenin schilderachtige vissersdorpjes en badplaatsen als La Manga del Mar Menor en Mazarrón.

Het toeristencomplex La Manga del Mar Menor ligt tussen twee zeeën, de kalme ‘binnenzee’ Mar Menor en de Middellandse zee. Het Mar Menor is goed ingesteld op de toerist en biedt gezelligheid en veel watersportmogelijkheden. Hier kunt u terecht voor o.a. windsurfen, catamaranzeilen, waterskiën en duiken.

Mazarrón is een toeristencentrum met een mijnbouwverleden, gaat u landinwaarts, dan kunt u de verlaten mijnlandschappen nog zien liggen. Maar het heeft ook een visserstraditie, nog te zien aan de vissershaven en visafslag. Er is genoeg te zien en te doen om zich te vermaken. In de stad zijn verschillende interessante gebouwen en ook bijzonder om te zien zijn de ‘Bolnuevo’. Door de erosie zijn allerlei bijzondere vormen gebeeldhouwd uit wit zandsteen. Vanaf de stranden kunt u verschillende watersporten beoefenen, zoals duiken, parasailing en waterskiën.

Maar er is nog meer te doen en te zien in de regio. Aan de kust zijn verschillende Regionale Parken, waar u per fiets, te voet of soms ook per paard van kunt genieten. Het ‘Parque Regional de las Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar’ is een wetland, waar aan het einde van de zomer zwermen flamingo’s vertoeven, op weg naar Noord-Afrika. Een gedeelte van het park is toegankelijk, er kan hier gefietst of gewandeld worden door een gebied met duinen, dennenbossen en zandstranden. Parque Regional de Calblanque is een ongerept stukje kust met duinen, stranden en hoogtes.

  • Maak eens een tochtje langs de kust en bezoek vissersplaatsjes als Cabo de Palos, la Azohía, of Águilas, of één van de natuurparken.
  • In de stad Cartagena kunt u o.a. de opgravingen van het Romeins theater bewonderen en meerdere interessante architectonische bouwwerken, zoals het gemeentehuis (Ayuntamiento) en de oude domkerk (Catedral Vieja).
<Terug naar alle landen

Spanje:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie