• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

De hoofdstad Madrid ligt centraal op de Spaanse hoogvlakte en is een echte wereldstad. Proef de levendigheid van de stad wanneer u over de grote pleinen en brede boulevards flaneert of kennismaakt met het bruisende nachtleven.

Bovendien vindt u in deze metropool, naast gastronomie, muziek en mode, een interessant aanbod aan musea en kunstverzamelingen, de stad bezit maar liefst 73 musea. Bewonder de meesterwerken in de musea uit de ‘Gouden Museum Driehoek’: Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza en Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, een ware must! Voor moderne kunst kunt u één van de kunstgaleries bezoeken.

Ook bijzonder om te bezoeken is het koninklijk paleis, het Palacio Real. Het paleis wordt niet meer bewoond en de belangrijkste kamers in het paleis en ook de tuinen kunnen bezocht worden.

Worden al die musea u teveel, dan is het park 'Parque del Retiro' een heerlijke plek om bij te komen. U kunt hier lekker rondwandelen en van een heerlijk Spaans wijntje genieten op een terrasje. In het park zelf ligt het de Real Jardin Botánico (een botanische tuin), twee paleizen en een rozentuin. Vervelen in dit park doet u zeker niet want het park biedt een gezellige sfeer met straattheater, concerten, exposities en kunt u zich rond laten rijden per paard en koets. In het park ligt ook een meertje waar u roeibootjes kunt huren.

De gezelligheid vindt u ook in het oude centrum van Madrid. De binnenstad van Madrid kenmerkt zich door een doolhof van gezellige steegjes, verassende pleintjes en parken met fraaie paleizen en fonteinen. Hier bevinden zich de bekende pleinen als het waaiervormige plein de Puerta del Sol, Plaza de la Cilbeles met haar bekende fonteinen en het de Plaza Mayor, waar vroeger de religieuze en koninklijke ceremoniën plaatsvonden. Tapas barretjes en restaurants zijn er ook genoeg te vinden in de stad en Madrid kent een bruisend uitgaansleven.

Het is ook leuk om op zondagochtend eens rond te struinen op El Rasto, de grootste vlooienmarkt van Spanje. U vindt hier prullaria, maar ook mooie antiekspullen en hedendaagse modeaccessoires zoals tassen, schoenen en sieraden. Tevens vindt u daaromheen alle warenhuizen, oude winkeltjes en modewinkels te samen in twee gezellige straten in de oude stadskern.

Maar Madrid heeft nog veel meer te ontdekken. De rondritbussen en de metro’s maken het voor u gemakkelijk om op elk plekje van Madrid te komen. Ontdek zo de vele wijken van Madrid, met elk zijn eigen karakter.

 • Bezoek het beroemde Museo del Prado, één van de belangrijkste kunstgalleries ter wereld.
 • Twee andere belangrijke musea zijn het Museo Thyssen-Bornemisza (meer dan 800 schilderijen, sculpturen en wandkleden van de Nederlandse meesters tot het moderne werk) en Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (met werken van o.a. Picasso, Miró en Dalí).
 • Even bijkomen kunt u in het park 'Parque del Retiro'. In het park ligt ook een meer waar u roeibootjes kunt huren.
 • Bezoek ook het Palacio Real. De belangrijkste kamers in het paleis en ook de tuinen kunnen bezocht worden.
 • Het klooster ‘Monasterio de las Descalzas Reales’, dat gesticht is door de zuster van Filips II. Hier kunt u kunstwerken uit de renaissance en de barok bezichtigen.
 • El Escorial, het kloosterkasteel van Filips II, is een doolhof van binnenhoven, gangen, zalen, trappenhuizen en kapellen, die u zeker gezien moet hebben.
 • Voor dierenliefhebbers is een bezoekje aan Zoo Aquarium Madrid leuk. In de dierentuin vindt u dieren uit alle werelddelen, en verder is er een aquarium, dolfinarium en vogelpark.
<Terug naar alle landen

Spanje:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie