• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Hier kunt u nog echt genieten van het pure en ongetaste Spanje… Geen één autonomie kenmerkt zich met zoveel verscheidenheid van natuur en cultuur als Extremadura. Dankzij de schatten die vele volkeren hier achter hebben gelaten is Extremadura een waar paradijs voor cultuurliefhebbers. Ook de natuurliefhebber heeft een geruime keus. Het gebied zit vol contrasten. De hoogvlakte varieert van 130 tot 2400 meter, en de regio onderscheidt bosgebied, waterrijk gebied, berggebied en vlakke gebieden. Vooral bij vogelliefhebbers is dit een zeer populair gebied.

Volkeren als de Tartessiërs, de Kelten, de Alanen, Arabieren en natuurlijk de Romeinen lieten hier hun sporen achter. Hierdoor bezit Extremadura belangrijk cultuurerfgoed. De meeste Romeinse bouwwerken zijn te vinden in de hoofdstad, Merida. Doordat Merida op het kruispunt lag van vele wegen, werd Merida één van de belangrijkste Romeinse steden. Dit is hedendaags nog te zien aan het Romeins theater, het amfitheater en de tempel van Diana.

Verspreid door Extremadura is een groot aantal musea en bezienswaardigheden te bezichtigen van verschillende volkeren en uit diverse tijden. Deze zijn vooral te vinden in steden als de ‘Ooievaarstad’ Cáceres, ‘Cuidad de los Conquiestadores’ Trujillo, ‘de parel van de river Jerte’ Plasencia, Badajoz (de moderne stad met een lange geschiedenis) en natuurlijk de hoofdstad Merída.

Naast een rijkdom van cultuurerfgoed bezit Extremadura maar liefst 54 natuurgebieden. De ‘Parque Natural de Monfragüe’ is bekendste en behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Overigens zijn de steden als Guadalupe en Alacántara ook zeker een bezoekje waard.

 • Bezoek een echte voorstelling in het oude Romeinse Amfitheater in Mérida. En aanschouw de prachtige decorwand met marmeren zuilen en standbeelden.
 • Beklim de torens van het kasteel van Trujillo en geniet van het prachtige uitzicht over een prachtig landschap wat tevens het decor was van de film The Gladiator.
 • Cáceres, een middeleeuwse stad met haar cuidad monumental (oude stad met steegjes, paleizen en Joodsewijk).
 • De grotten van Maltravieso (nabij Cáceres).
 • Villuercas en Alange en de talrijke hunebedden in Valencia de Alcántara.
 • De prehistorische dorpjes La Serena, la Siberia en de stuwmeren in het noordoosten van de provincie Badajoz.
<Terug naar alle landen

Spanje:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie