• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Ibiza is een eiland dat behoort bij de Spaanse eilandengroep, de Balearen. De balearen liggen te oosten van het Spaanse vasteland in de Middellandse zee. Samen met Formentera is Ibiza het meest zuidelijkst geleden eiland van de groep en deze twee eilanden liggen op ongeveer 7 kilometer van elkaar. De eilanden worden ook wel de pijnboomeilanden genoemd en Ibiza heeft als bijnaam ook wel ‘Isla Blanca’, door de vele witte huizen. Het eiland is zo’n 41 kilometer lang en 20 kilometer breed en heeft een kustlijn van wel 210 kilometer. U vindt hier wel meer dan 50 stranden waar u de zon urenlang kunt aanbidden. Boek een vakantiehuis op Ibiza als u een zonaanbidder bent. Het hoogseizoen loopt van eind mei tot begin oktober, dan vindt hier ware topdrukte plaats.

Zeer bepalend voor het landschap, is de bergrug Els Amunts. De hoogste berg van Ibiza is de 475 meter hoge Sa Talaia. De belangrijkste zijn de baai van Eivissa en de baai van Portmany waar u tevens ook de belangrijkste havens van Ibiza vindt. De druipsteengrotten zijn opvallende verschijningen op Ibiza. De bekendste druipsteengrotten zijn Santa Cova, Es Cuieram en vooral de prachtige Cova den Can Marça. Ook kunt u een vakantiewoning in de bossen boeken, de afgelopen tweeduizend jaar zijn door mensen naald- en loofbossen, akkers en boomgaarden aangelegd op Ibiza. Op enkele plaatsen wordt het achterland beschermd door duinen. De kust is verder bezaaid met inhammen of ‘calas’, waar meestal zandstranden te vinden zijn, het langste zandstrand van Ibiza is het Platja d’en Bossa.

Heeft u genoeg van het strand geprofiteerd en heeft u zin om de stad eens te verkennen? Dan moet u ook zeker eens een bezoek brengen aan Ibiza-stad. Met een levendig nachtleven, exclusieve modezaken en vele restaurants en terrassen heeft de stad veel te bieden voor de echte levensgenieter. Aan de haven ligt het oude centrum van de stad, waar u een geweldige kathedraal en een enorm kasteel vindt. Deze bouwwerken vormen het stadsbeeld. Al dwalend door slingerende weggetjes over trappen en langs herenhuizen komt u vele winkeltjes tegen. Vanaf ieder terras heeft u de mogelijk de extravagante en hippe bezoekers van Ibiza uitgebreid te bekijken. Neem de tijd om de Carrer Major, de hoofdstraat van de stad te doorlopen.

 • Bezoek de druipsteengrotten Santa Cova, Es Cuieram en vooral de prachtige Cova den Can Marça.
 • Ibiza-stad, met het oude centrum, de havens en volop winkelmogelijkheden.
 • Loop over de wandelboulevard ‘Paseo de Vara del Rey’ in deze stad, u kijkt uw ogen uit
 • Neem een duik in de Middellandse zee vanaf een van de vele stranden.
 • Hop eens over naar een van de andere eilanden van de Balearen-groep, de dichtstbijzijnde is Formentera.
<Terug naar alle landen

Spanje:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie