• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Het landschap van Castillië- la Mancha kenmerkt zich door uitgestrekte vlaktes en is bekend om de prachtige historische steden Toledo en Cuenca, die beide tot het UNESCO-werelderfgoed behoren. Maar is vooral bekend om de verhalen van Don Quichote. Volg zijn sporen met de "Route van Don Quichote", een toeristische route die leidt langs witte windmolens en historische plaatsen die hij in zijn romans bevocht.

Maar Castilië-La Mancha heeft veel meer te bieden! Dankzij vele interessante musea, zoals het keramiek- en archeologisch museum in Toledo, en de heerlijke keuken, met als specialiteiten de wijn, Manchego (schapen)kaas en knoflooksoep (Sopa de Ajos), is deze streek niet te missen voor liefhebbers van het Spaanse binnenland. Wanneer u zich in deze streek bevindt, bent u altijd wel in de buurt van een kasteel, het erfgoed Joden, Christenen en Moorse bezetters. De meeste dateren uit de 9e tot de 12e eeuw en zijn absoluut een bezoekje waard.

Castilië-la Mancha is ook de trotse bezitter van de drie belangrijkste natuurparken van heel het Iberisch schiereiland: Tablas de Damiel en Lagunas de Ruidera, twee wetlands van grote ecologische waarde, en Cabañeros, een Mediterraan bosgebied. Deze parken worden omringd door prachtig hooglanden: de olijfgaarden in de Alcarria, het kalksteengebergte van Cuenca en de toppen van de Sierra de Alcaraz. Tevens lopen er twee belangrijke rivieren van Spanje door deze regio, de Tagus en de Guadiana.

 • Deftige stad Aranjuez.
 • Het juweeltje Toledo, met o.a. de stadspoorten, de Mezquita, en het historisch centrum.
 • Het schilderachtig gelegen Cuenca, dat bekend staat om haar ‘hangende huizen’ (Casas Colgadas).
 • Het charmante heuvelstadje Sigüenza.
 • Eén van de nationale parken.
 • Een bezoek aan hoofdstad Madrid, ten noorden van Castilla la Mancha. Bezoek hier o.a. het bekende Museo del Prado.
<Terug naar alle landen

Spanje:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie