• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Het Groene Spanje omvat de noordelijke regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland. Natuurlijk betekent een ‘groen Spanje’ ook dat hier wat meer regenval is dan in de rest van Spanje, maar dit gebied is een bezoek meer dan waard! Het landschap van het Groene Spanje wordt gekenmerkt door groene weilanden, valleien, appelboomgaarden en prachtige berglandschappen. Met aan de kust lange stranden, spectaculaire klippen, verborgen inhammen en vissersplaatsen.

Galicië grenst aan de Atlantische Oceaan. De kust van deze afgelegen regio bestaat uit vele eilandjes, inhammen, mooie witte zandstranden, maar ook woeste rotskusten. La Coruña is de enige grote kustplaats,met een aantal mooie stranden. In het binnenland vindt u eiken-, dennen- en eucalyptusbossen, glooiend boerenlandschap en vele natuurgebieden. Ook komt u er nog traditionele graanschuren tegen (‘hórreos’). In het gebied is een aantal monumentale steden te bezoeken. De grootste trekpleister is bedevaartsoord Santiago de Compostela, uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed.

Asturië kenmerkt zich door indrukwekkende bergen, rivierdalen, glooiende weilanden en bosgebied, met aan de kust fijne zandstranden, steile kusten en beschermde vissershavens. Het wordt van Castilla y León afgescheiden door de bergketen Cordillera Cantábrica. In dit gebied ligt de kloof Garganta del Río Cares, eigenlijk al onderdeel van de Picos de Europa, en één van de mooiste wandeltochten van Spanje, met spectaculaire uitzichten! Langs watervallen, kloven, bruggetjes en rivieren.

Grenzend aan Asturië ligt Cantabrië. Het afwisselende landschap biedt groene dalen, hoge bergtoppen, valleien, bossen, rivieren en stranden. In het zuiden grenst de regio aan het hooggebergte van de Cordillera Cantábrica. De regio kent maar liefst zes beschermde natuurreservaten –of parken, waarvan de belangrijkste het prachtige berggebied Picos de Europa is. Het gebied, een aaneenschakeling van kloven en ravijnen, is een paradijs voor wandelaars. In de regio bevindt zich ook het Ebro-stuwmeer, het grootste van Spanje. De kust omvat monumentale badplaatsen, zoals Santander, en kleine vissersdorpjes. Een belangrijke kustplaats is Santillana del Mar. Een middeleeuws stadje met mooie oude binnenstad. Hier vlakbij liggen de bekende prehistorische grotten van Altamira. Voor sportievelingen biedt de gevarieerde natuur een groot aantal mogelijkheden: bergbeklimmen, zeilen, wandelen, speleologie, paardrijden golf, parapente en zelfs skiën.

In het Baskenland vindt u beuken- en eikenbossen, glooiende groen heuvels, stuwmeren en een aantal interessante natuurgebieden. De kustlijn is ruig, met leuke strandjes. Een geliefde vakantieplaats is Donostia-San Sebastián.

Galicië:
 • Cañón del Sil, een spectaculair ravijn. Aan de oevers van deze streek, de ‘heilige oever’ (Ribeira Sacra), vestigden zich een aantal kloosters. Het is mogelijk boottochten te maken door de kloof en rijdt u vanaf Loureiro naar Parada do Sil, dan kunt u van mooie uitzichten genieten.
 • Castro de Santa Tegra, een Keltische nederzetting uit prehistorische tijden.
 • Spanje’s belangrijkste bedevaartsoord Santiago de Compostela. U kunt hier o.a. de indrukwekkende kathedraal bezichtigen.
Asturië:
 • Het schilderachtige bergdorpje Covadonga. Hier bevindt zich de grot van de Heilige Maagd (Santa Cueva) en in de omgeving bevinden zich prachtige meren.
Cantabrië:
 • De beroemde grotten van Altamira in Santillana del Mar, bekend om de prehistorische rotsschilderingen en onderdeel van Unesco werelderfgoed. Let op: om de waardevolle schilderingen te behouden is de originele grot gesloten en is er een kopiegrot gemaakt voor bezoekers. Toegangskaarten moeten besteld worden.
 • Picos de Europa, het gebied om te wandelen, klimmen, mountainbiken of kanoën. Vanuit Mogrovejo (Funete Dé) kunt u met de kabelbaan omhoog voor een spectaculair uitzicht.
 • De badplaats Santander. U vindt hier mooie stranden, mooie monumentale panden, winkels en een bruisend uitgaansleven.
Baskenland:
 • Het schiereilandje met de oude kapel San Juan de Gaztelugatxe. De plek is een mythische en religieuze plek voor vissers, omdat de klok zeelieden waarschuwde voor storm.
 • De zoutpannen Salinas de Añana, een terrasvormig dal waar nog steeds zout wordt gewonnen.
 • Het Guggenheim Museum in Bilbao. De interessante architectuur alleen al is de moeite waard, naast de indrukwekkende collectie kunst.
<Terug naar alle landen

Spanje:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie